Comparatie programatoare 24V, cele pe baterie (9V) si WiFi

Variante de programatoare

Daca sunteti in cautarea unui programator pentru un sistem de irigat, probabil ca ati gasit mai multe feluri din acest produs in functie de alimentare:

Pe care sa aleg?

Pentru alegerea potrivita trebuie sa stiti ce va ofera aceste tipuri de panouri de control. Iata in ce cazuri se folosesc cele trei tipuri:

1. Programatoare 24V

Programatoarele 24V sunt cele care se alimenteaza de la sistemul electric 220V. Aceste programatoare pot sa fie pentru montaj interior sau exterior. Acestea se monteaza in apropierea unei surse electrice (priza 220V) si se conecteaza la electrovalve folosind cabluri electrice, cu doua fire la fieacare electrovana, dupa schema de mai jos:

2. Programatoare 9V - cu baterie

Programatoarele 9V functioneaza cu o baterie de 9V. Nu necesita o sursa electrica de 220V, deci aveti libertatea de a-l pozitiona chiar langa electrovalve, in boxa (vezi mai jos poza).

In conditii generale bateria tine un sezon intreg, dar o iconita va avertizeaza pe display daca aceasta incepe sa se descarce.

3. Programatoare WiFi

Daca doriti sa controlati sistemul de irigat prin internet, direct de pe un dispozitiv mobil sau calculator, atunci va recomandam sa achizitionati un programator WiFi. Acestea se alimenteaza de la sursa electrica 220V, dupa schema de mai jos:

Test pentru alegerea potrivita

Pentru o alegere rapida va punem niste intrebari, iar in functie de raspuns va recomandam tipul de programator potrivit.

1. Doriti sa controlati sistemul de irigat de la distanta prin Internet de pe dispozitive mobile sau calculator?

  • DA: programatoarele WiFi reprezinta varianta potrivita
  • NU: alegeti dintre variantele standard

Iata niste produse din categoria Programatoare WiFi:

2. Doriti ca montarea programatorului sa fie cat mai usoara, fara sa trageti cabluri prin pamant intre electrovalve si panou?

  • DA: va recomandam alegerea unui programator 9V cu baterii

Va intampinam cu urmatoarele oferte de programatoare 9V:

3. Daca raspunsurile la intrebarile de mai sus au fost NU, atunci sistemul Dvs. este functional cu programatoarele 24V alimentate de la sistemul electric 220V.

Variante pentru programatoare 24V:

Comments ()