Magazin Online de sisteme de irigat

Cum sa comand, de unde sa incep?

Inainte sa incepeti sa efectuati comanda pentru piesele sistemului Dvs de irigat trebuie sa stiti un lucru foarte important:
PIESELE DE LA DIFERITE MARCI (IRRITROL, HUNTER, RAINBIRD) SUNT TOATE COMPATIBILE INTRE ELE
deci le puteti combina, nu trebuie sa luati toate de la un singur producator.

In cazul in care nu stii exact cum sa procedezi pentru a comanda piesele pentru sistemul tau autoamt de irigat, iata ca venim cu un mic ajutor:

1. Proiectul tehnic al sistemului de irigat - GRATIS!!

planPentru a putea realiza un sistem automat de irigat, aveti nevoie de proiectul de irigat pentru a fi sigur de un rezultat bun (gazon verde si uniform). In cazul in care comandati toate piesele sistemului de la noi, va oferim servicii gratuite de proiectare si consultanta. Iata si conditiile in care beneficiati de proiect gratis:

 • ne trimiteti un email cu un plan / proiect cu terenul Dvs pe care marcati amplasamentul tuturor cladirilor / trotuarelor / arborilor / tufelor mai mari si amplasamentul sursei de apa pe adresa de email: contact@irigatiimures.ro
 • ne trimiteti niste poze de la fata locului
 • ne trimiteti parametri sursei de apa (foarte important!!!): presiune si debit
 • noi realizam proiectul de irigat si pe baza acestuia va transmitem o oferta de pret fara un deviz complet, avand piesele grupate pe puncte principale: Tevi, Automatizare, Aspersoare, Accesorii, etc...
 • In cazul in care acceptati oferta noastra si comandati piesele respective, in coletul trimis primiti si proiectul de irigat pentru a putea realiza pe baza acestuia executarea sistemului

2. Alegerea panoului de comanda

In functie de numarul zonele de irigat in sistem puteti alege dintre panouri de comanda de diferinte zone fixe: 2, 4, 6, 8, 12, 15 zone, sau modulare cu extentii pentru zone.

In functie de modalitatea de comunicare dintre programator si electrovalve puteti alege dintre panouri cu functionare pe 24V sau 9V (fara cablu).

De asemenea alegeti dintre programatoare cu montare exterioara sau interioara in functie de unde il montati.

3. Ce fel de senzor de ploaie am nevoie

Depinde cat de eficient doriti sa fie senzorul: de la un simplu senzor de ploaie pana la mini statie meteo gasiti mai multe feluri de senzori. Atentie: fiti sigur ca il montati intr-o zona deschisa, neacoperita, neprotejata. Daca este greu de realizat conexiunea senzorului la panoul de control prin cablu, alegeti variante de senzor de ploaie fara fir.

4. Electrovalve (sau electrovane)

Daca ati ales panou de comanda pe 24V, fiti sigur ca si electrovalvele sunt cu solenoid de 24V. In caz contrar alegeti dintre electrovane de 9V pentru o conexiune fara fir.

5. Alegerea aspersoarelor si duzelor

Daca aveti deja proiectul de irigat in mana, este foarte usor de ales din gama noastra de aspersoare. In cazul in care nu aveti un proiect de sistem de irigat, trebuie sa stiti ca exista 3 feluri de aspersoare:

 1. aspersoare de tip spray: sunt aspersoare de raza scurta (pana la 5m) care acopera un sector intreg avand un unghi pre-setat (sau variabil)
 2. aspersoare de rotor: aspersoare cu raza mai mare (peste 5.5m) care acopera o zona mai mare cu ajutorul unui rotor incorporat
 3. aspersoarele rotative (duze MP Rotator): acestea se folosescin cazurile in care avem un debit scazut la sursa de apa

6. Celelalte piese necesare, accesorii

Pentru realizarea conexiunii aspersoarelor la tevi, respectiv a electrovalvelor intrati in categoria Alte piese si alegeti produsele necesare:

 • fitinguri de compresiune si cu filet: realizarea conexiunii intre teava principala, electrovalve, zonele de irigat
 • tub flexibil: legatura dintre teava de 32 sau de 25 si aspersor folosind coturi Funny pipe de 1/2" si de 3/4"
 • boxe / cutii / camine pentru electrovalve: sunt cutiile negre cu capac verde pe care le folositi pentru un aqcces mai usor la electrovalve in pamant
 • filtre de apa: pentru a ajuta aspersoarele si duzele sa aiba o viata mai lunga
 • conectori impermeabili: pentru o viata mai lunga a cabluri de curent
 • distribuitoare: pentru realizarea distributiei la zonele de irigat

Daca nu aveti inca un proiect pentru sistemul de irigat, apelati la serviciul nostru de proiectare sistem automat de irigatii. In cazul in care doriti si instalarea sistemelor de catre firma noastra, si cumparati toate piesele necesare de la noi

!! primiti proiectul de instalatii cadou !!

Pentru informatii generale despre sisteme de irigatii intrati pe linkul urmator: Instalatii sisteme de irigat