Ghidul de planificare a irigarii gradinii tale

Panoul de comanda este elementul care face ca un sistem de irigat sa fie automat. Puteti seta timpul de udare, perioada de udare, zilele in care doriti sa opriti irigarea, si altele. Se leaga direct la electrovalve, la senzor de ploaie si in unele cazuri direct la pompa / hidrofor. 

Electrovalve - electrovane - Acestea sunt elemente prin care se controleaza zonele de irigare. La semnalul transmis de un panou de comanda, aceasta deschide si inchide zona. Practic functioneaza ca un robinet cu control de la distanta.

Aspersoare cu rotor se folosesc la udarea suprafetelor mai mari, avand raza de udare intre 5m - 25m. Aceste aspensoare mari sunt foarte utile pentru spatiile mari, deschise, jetul de apa ajungand chiar si la 2.5 metri inaltime.

Aspersoare tip spray - se folosesc la udarea suprafetelor mai mici, avand raza de udare de pana la 5.5m. Aceste aspersoare tip umbrela se folosesc si la duzele MP-Rotator. Aspensoarele necesita duze, pe care le alegeti tot in aceasta categorie. Toate duzele sunt compatibile cu toate tipurile de aspensoare, fileturile fiind de acelasi tip

Alte piese necesare pentru realizarea unui sistem automatizat de irigatii: mufe, fitinguri, boxe electrovalve, picurare, cleme impermeabile, reductoare de presiune, filtre de apa, robineti de gradina